Αφιέρωμα στα ξενοδοχεία των Καλαβρύτων

Η Επαρχία Καλαβρύτων αποτελεί ιδανικό τόπο για διακοπές. Η σημαντική τουριστική ανάπτυξη των τελευταίων χρόνων, η μοναδική τους φυσική ομορφιά, η διατήρηση της αυθεντικότητας τους και της ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής, συνθέτουν ένα υπέροχο σύνολο, μοναδικό, που συναρπάζει τον επισκέπτη.

Τα τουριστικά καταλύματα της Επαρχίας Καλαβρύτων σας περιμένουν. Ποια είναι όμως τα κριτήρια για την επιλογή ενός καλού ξενοδοχείου, καταλύματος;

Σίγουρα το περιβάλλον, η ατμόσφαιρα, η υποδοχή, η ποιότητα και η τιμή.

Κάναμε μια επιλογή των καταλυμάτων με βάση αυτά τα κριτήρια ενώ λάβαμε υπ' όψη μας όσα μας είπαν οι ντόπιοι, χωρίς να παραλείψουμε τη δική μας άποψη και των φίλων μας χρηστών του Internet για εκείνα τα καταλύματα που μας φάνηκε ότι ξεχωρίζουν και σας τα προτείνουμε ανεπιφύλακτα να επισκεφθείτε. Σας προτείνουμε: Castle resort hotel, Ξενοδοχείο Χελμός, Ξενοδοχείο Αχίλλειον, ξενοδοχείο Μούσες, ξενοδοχείο Ανεράδα.

Αφιέρωμα στα εστιατόρια των Καλαβρύτων

Στα πανέμορφα Καλάβρυτα θα βρείτε διάφορα γραφικά μαγαζιά, ταβέρνες και εστιατόρια όπου μπορείτε να καθίσετε και να απολαύσετε το φαγητό σας ή τον καφέ σας.

Κάναμε μια επιλογή εστιατορίων με βασικά κριτήρια την ικανοποίηση του ουρανίσκου, το περιβάλλον, την ατμόσφαιρα, την υποδοχή, την ποιότητα και την τιμή, ενώ λάβαμε υπόψη μας όσα μας είπαν οι ντόπιοι χωρίς να παραλείψουμε και τη δική μας άποψη για εκείνα τα μέρη που μας φάνηκε ότι ξεχωρίζουν.

Σας προτείνουμε, λοιπόν ανεπιφύλακτα να επισκεφθείτε: Ψητοπωλείο Παραπέντε, ταβέρνα "Η αυλή", παραδοσιακή ταβέρνα "Κουτούκι", Εδεσματοπωλείον "Λιχουδιές", "Το σαλέ της γεύσης" , ταβέρνα "Το μπαλκόνι του Κράσσου".


 Καλάβρυτα
   Φωτογραφίες  Αξιοθέατα : Αρχαιολογικά | Θρησκευτικά | Ιστορικά | Φυσιολατρικά | ΔιαδρομέςΤα Καλάβρυτα είναι ο πιο δημοφιλής χειμερινός προορισμός της Πελοποννήσου και κρατούν δίκαια τα σκήπτρα του τουριστικού ενδιαφέροντος αφού αποτελούν τη βάση για το δεύτερο μεγαλύτερο χιονοδρομικό κέντρο της Χώρας και επίκεντρο μιας περιοχής με σημαντικά ιστορικά μνημεία, χαρισματικό γεωφυσικό ανάγλυφο αλλά και με εύκολη πρόσβαση – μόλις 77χλμ από την Πάτρα και 200χλμ. από την Αθήνα.

Η ιστορική κωμόπολη της ορεινής Αχαΐας είναι χτισμένη στους πρόποδες του Χελμού σε υψόμετρο 750μ. Στη θέση αυτή υπήρχε η αρχαία πόλη Κύναιθα, ενώ στα Μεσαιωνικά χρόνια οι πολλές πηγές της πόλης, της έδωσαν το όνομα Καλά-βρυτά (Καλές-Βρύσες).

Κατά τη διάρκεια της Ελληνικής Επανάστασης τα Καλάβρυτα κάηκαν δύο φορές, αλλά η μεγαλύτερη τραγωδία της νεότερης ιστορίας τους, το ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων, συνέβη στη Γερμανική Κατοχή, όταν το 1943 εκτελέστηκαν όλοι οι άντρες άνω των 13 ετών. Σήμερα τα Καλάβρυτα είναι μια σύγχρονη κωμόπολη, εμπορικό κέντρο της ευρύτερης περιοχής, και διαθέτουν αξιόλογη τουριστική υποδομή.


Μοναδικής γραφικότητας για την πόλη είναι ο Οδοντωτός Σιδηρόδρομος. Το γραφικό τρενάκι αρχίζει τη διαδρομή του από το Διακοφτό και τερματίζει στα Καλάβρυτα...

Σε μια διαδρομη 23 συνολικά χιλιομέτρων ο Οδοντωτός, γατζωμένος στις ράγες του, διασχίζει το φαράγγι του Βουραϊκού άλλοτε μέσα από σήραγγες, άλλοτε δίπλα από το ποτάμι, μαγεύοντας τους επιβάτες του που αντικρύζουν ένα τοπίο σπάνιας φυσικής ομορφιάς.

Ο στενότερος Οδοντωτός της Ευρώπης και ο μοναδικός στην Ελλάδα, χρονολογεί τη παρουσία του από το 1896, υπήρξε έργο της κυβέρνησης Τρικούπη, πρωτοποριακό για την εποχή του. Πολύ κοντά στα Καλάβρυτα βρίσκονται δυο πολύ σημαντικές Μονές, της Αγίας Λαύρας και του Μεγάλου Σπηλαίου.

Η Μονή της Αγίας Λαύρας βρίσκεται 7 χλμ. από την πόλη των Καλαβρύτων και χρονολογείται από το 10ο αιωνα. Στη Μονή της Αγίας Λαύρας το 1821 σηκώθηκε το λάβαρο του αγώνα της Ελληνικής Επανάστασης από τον Παλαιών Πατρών Γερμανό. Ο επισκέπτης μπορεί να δει μέχρι και σήμερα το ιερό λάβαρο και τον πλάτανο στην είσοδο της Μονής στην σκιά του οποίου ορκίστηκαν οι αγωνιστές.

 
 

Χιλιομετρικές αποστάσεις
• Θεσ/νικη 448 χιλ
• Αθήνα 186 χιλ.
• Πάτρα 82 χιλ.

Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων
250 01 ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ
Τηλ.: 26920 24451 -4
Fax: 06920 24453
Url : www.kalavrita-ski.com

 
Χιον. Κέντρο Καλαβρύτων.....(26920) 22174
Νοσοκομείο Καλαβρύτων......(26920) 22366
Αστυνομία Καλαβρύτων........(26920) 23333
ΟΣΕ Καλαβρύτων................(26920) 22245
 

Οδικά με αυτοκίνητο τα Καλάβρυτα απέχουν 200χλμ. περίπου από την Αθήνα και 77χλμ. από την Πάτρα. Από Αθήνα θα φτάσετε μέσω της Αθηνών-Πατρών αφού περάσετε την Ακράτα και πριν το Αίγιο θα δείτε σήμανση προς Διακοφτό-Καλάβρυτα.

 
'3sixty  The exclusive snowboard shop'.Το πιο Cool μαγαζί στα Καλάβρυτα ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΣΑΝΙΔΙΑ.
Palmira Woods. Ξύλινα σπίτια, μεικτές κατασκευές με πέτρα.
Ψητοπωλείο 'Παραπέντε' στα Καλάβρυτα.
Ταβέρνα 'Η Αυλή'
Λιχουδιές Εδεσματοπωλείον.
Cafe-bar-restaurant 'Το σαλέ της γεύσης'.
Παραδοσιακή ταβέρνα, καφετέρια 'Το μπαλκόνι του Κράσσου'.
 
Βίκτωρος Ουγκό 30 - Αθήνα, Tήλ: 210-52.33.302, Fax: 210-52.39.372