Hotels in Nafplio, Nafplio hotel, Nauplio, apartments, studios, rentals, rooms, for rent, Suites, Real Estate, Villas, travel agencies, rent a car

    Διαδρομές   Πολιτισμός   Αξιοθέατα Βίντεο
 

 
:: ΝΑΥΠΛΙΟ ::
:: NEA KIOΣ ::
:: KANTIA ::
 

:: Wedding Services in Nafplio ::

ΓΕΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ | :: Η ΠΟΛΗ ::

Σ' αυτή την σύγχρονη πόλη των 10.000 κατοίκων όλη η ομορφιά φαντάζει σκέτη ζωγραφιά. Το Ναύπλιο υπήρξε η πρώτη πρωτεύουσα της νεώτερης Ελλάδας και σημερινή του νομού Αργολίδας. Απέχει από την Αθήνα 147 χιλιόμετρα.

Με την έξοδο από το Άργος αρχίζει να σχηματίζεται εμπρός από τα μάτια σου η μοναδική παγκοσμίως εικόνα της πόλης με τα τρία κάστρα-σύμβολα, να καθρεπτίζονται στα νερά του κόλπου.

Η αρχαιότερη πόλη του Ελλαδικού χώρου, που σύμφωνα με την μυθολογία ίδρυσε αυτός που πρώτος συνέλαβε την ιδέα της οργάνωσης των ανθρώπων σε πόλεις, ο Θησέας, ιδρύοντας την προιοστορική πόλη Ναυπλία.

 
 

Η πόλη απλώνεται δυνατή, υπαρκτή, κάτω από τον επιβλητικό βράχο του Παλαμηδίου, του πιο φοβερού και πολύπλοκου Ενετικού κάστρου της Ανατολικής-τουλάχιστον-Μεσογείου, στεφανώνεται από την προέκτασή του, το κάστρο της Ακροναυπλίας (σημείο όπου προφανώς ιδρύθηκε η πρώτη πόλη του αρχαίου κόσμου), ενώ στα νερά του κόλπου της λικνίζεται το τρίτο κάστρο, το Μπούρτζι.

Το Ναύπλιο δεν είναι Ιστορία. Είναι μια πόλη-πολιτισμός. Το Ναύπλιο, η Ναυπλία και ο Νομός Αργολίδος είναι από τις πιο τουριστικές περιοχές της Ελλάδας, με τουριστική όμως κίνηση όλο το έτος. Γύρω στο 1,5 εκατομμύριο επισκέπτες περνούν σε κάθε τουριστική περίοδο από εδώ. Όμως η πόλη και περιοχή δεν ζουν κυρίως από τον τουρισμό.

Έχει δική της οικονομική ζωή, με βιομηχανίες και αγροτική παραγωγή από την σημαντικότερη στην Ελλάδα. Είναι το βασικό μέρος της παραγωγής εσπεριδοειδών στην χώρα, με αντίστοιχη βιομηχανία επίσης.

 
Η παλιά μεσαιωνική και νεοκλασσική πόλη, με τα πλακόστρωτα, τα ξύλινα μπαλκόνια, τις βουκαμβίλιες να ξεχειλίζουν από τις εσωτερικές αυλές, τα συντιβάνια, τις αρχαίες κρήνες, την πλατεία Συντάγματος με το τούρκικο παλιό χαμάμ (κινηματοθέατρο σήμερα) και τα Καφέ, την πανταχού παρουσία του Παλαμηδίου να σου προκαλεί μία ωραία αίσθηση ασφάλειας-όχι από εχθρούς πια, αλλά ότι είναι αλήθεια εκεί κι όχι στ' ονειρό σου, όλα δίνουν την εντύπωση ονειρικού τοπίου.

Η βόλτα μέσα στην παλιά πόλη σε κάνει να νοιώσεις την ανάγκη να χωνευτείς μέσα της, ψηλαφώντας το ιστορικό παρελθόν μέσα από τα μνημεία της. Βλέπεις τους ντόπιους ανθρώπους, ζωηρούς, με τόση ηρεμία αλλά καθόλου νωχέλεια και πιστεύειες ότι υπάρχουν ποιήματα, που δεν είναι φαντασία κάποιου ποιητή, αλλά ζωγραφισμένα.
Η βόλτα εσωτερικά και στην παραλία, με τις ωραίες καφετέριες, ταβέρνες και εστιατόρια με φόντο το φωτισμένο Μπούρτζι, είναι πραγματική μύηση.

 

Σημαντικές είναι και οι εκκλησίες του Ναυπλίου, όπως του Αγίου Σπυρίδωνα, που χτίστηκε στις αρχές του 18ου αι. και μπροστά στην οποία δολοφονήθηκε ο Ιωάννης Καποδίστριας. Η εκκλησία του Αγίου Γεωργίου (Πολιούχου), που χτίστηκε τον 16ο αι. με εσωτερικό αντίγραφο, τον Μυστικό Δείπνο του Λεονάρδο ντα Βίντσι. Έργο ξεχωριστής αρχιτεκτονικής, είναι η Καθολική Εκκλησία της Μεταμόρφωσης, που στην εποχή της Φραγκοκρατίας έγινε τζαμί και επί Βασιλέως Όθωνα δόθηκε ως προσφορά στους Καθολικούς του Ναυπλίου.

Για την διαμονή σας, πολλά είναι τα ξενοδοχεία που υπάρχουν στην περιοχή. Το Ναύπλιο μπορείτε να το επισκεφθείτε οδικώς από την Αθήνα. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήστε και το τρένο.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ >>


Χρήσιμα τηλέφωνα:

Γραφείο τουριστικών πληροφοριών: τηλ 24444

Τουριστική Αστυνομία:
τηλ 28131

Δημαρχείο:
Βασ. Κωνσταντίνου 34, τηλ 24874

Αστυνομία:
Πλ. Εθνοσυνελεύσεως, τηλ 27269

Νοσοκομείο:
Κολοκοτρώνη & Ασκληπιού, τηλ 27309

ΕΛΤΑ:
Σιδηράς Μεραρχίας 1, τηλ 24230

ΟΤΕ:
Πολυζωίδη 2, τηλ 22121

ΚΤΕΛ:
Συγγρού 8, τηλ 27323

ΟΣΕ:
Παραλιακή οδός Ν. Κίου, τηλ 26400

Ράδιο ταξί:
Συγγρού 6, τηλ 24120